Jó kanapé jó anyagból

Jó kanapé jó anyagból

A megfelelő kanapé kiválasztásánál a legfőbb szempontok között a kényelem, a stílus és az ár szerepel. Böngészés közben tegyünk fel magunknak néhány kérdést.

  • Mekkora igénybevételnek lesz kitéve a bútordarab?
  • Mit preferálunk: a kényelmet vagy az eleganciát?
  • Milyen kanapét válasszunk, amennyiben strapabíró, mégis kényelmes és mutatós bútort szeretnénk vásárolni?

A legfőbb faktor, amit a jó döntéshez figyelembe kell vennünk, az a kanapé anyaga. Legyen szó természetes vagy mesterséges anyagokról, mindegyiknek megvan a maga sajátossága és funkciója egy adott környezetben. Általánosságban elmondható, hogy a klasszikusabb megjelenést kedvelők a természetes anyagokból készült ülőgarnitúrákat részesítik előnyben, míg azok, akik merész színű kanapéval szeretnék feldobni nappalijuk, a szintetikus anyagokat választják.

Természetes vagy mesterséges? Melyik a tartósabb? És melyik a divatosabb?

A reprezentatív célból vásárolt legelegánsabb kanapék általában bőrből készülnek. A cserzési eljárással készített festett marha- vagy bivalybőr bútorok eleganciáját a bőr mintázatának egyedisége adja. Az ilyen ülőgarnitúrák rendkívül tartósak és könnyen tisztíthatók, hiszen anyaguk vastag, és nem eresztik át a nedvességet. Azonban éppen ez utóbbi sajátossága miatt meg kell gondolnunk, hogy milyen környezetbe szánjuk, hiszen puhasága ellenére légkondicionálás nélkül könnyen beleizzadhatunk a nyári melegben.

Sokan szeretnének olyan ülőgarnitúrát vásárolni, amely a nappali divatos eleme lehet, és bőrhöz hasonlóan sokáig újszerű marad. A mesterséges szövetek könnyen festhetők, így a bőrrel ellentétben rendkívül nagy színskálán elérhetők, de mivel sosem 100%-ban mesterségesek, az ebből készült sarok ülőgarnitúrák vagy kihúzható kanapék puhák és kényelmesek. Látogasson el üzletünkbe személyesen, próbálja ki őket, és vigye el a legmegfelelőbb kanapét olcsón outletünkből!