U alakú kanapé vagy L sarokgarnitúra?

Kis tér nagy lehetőségekkel

Egyre többen élik mindennapjaikat kis alapterületű lakásokban, garzonokban, anyagi megfontolásból vagy azért, mert egyszerűen csak ilyenekben érzik jól magukat. A sok jó ember kis helyen is elfér elvén, nemcsak az egyedülállók választanak maguknak 25-30 négyzetméteres lakásokat, hanem párok is, olyanok, aki még nem látják elérkezettnek a fészekrakás idejét, azonban mégis szeretnék kipróbálni az együttélést „élesben”.

Sok otthonban találkozunk egyterű kialakításokkal, olyan amerikai konyhás megoldásokkal, amikor egy helyiségben van a konyha és a nappali. A nappali, ami ebben az esetben hálószoba is, így pedig máris feltevődik a kérdés: akkor hogyan oldjuk meg minél helytakarékosabban és kényelmesebben az alvást? Alvás alatt pedig most nem a nagy délutáni, tévé előtti leheveredésekre, sziesztákra gondolunk, hanem az éjszakai pihenéssel töltött órákra.
Ha magunk is ébredtünk már kialvatlanul, fájós derékkal, becsípődött nyakkal, úgy, mintha egy szemhunyásnyit se aludtunk volna, tudhatjuk, milyen nagy jelentősége van annak, hogy hol, milyen körülmények között hajtjuk álomra a fejünket.

A sokoldalú daybed, vagyis a kanapéágy

Az ülőgarnitúrák között igazi jolly joker a lakberendezésben, főleg ha kicsi a lakásunk. Ha nincs külön helyiség a hálószobának, ezzel a nagyszerű és multifunkcionális bútordarabbal máris megoldottuk az ágy-kérdést. A kihúzható kanapék pár mozdulattal ággyá alakíthatóak, amiknél nem kell lemondanunk a kényelmi tényezőkről sem. Dönthetünk puhább és keményebb kanapéágy mellett annak függvényében, hogy min érezzük komfortosabban magunkat. A legtöbb ilyen bútor ágyneműtartós, így egy szempillantás alatt megoldottuk az ágynemű elrejtésének problémáját is.

Az ördög a részletekben rejlik

Ha megvan az ágyazható kanapénk, mit tehetünk még? Csalhatunk imitt-amott, hogy nagyobbnak, kevésbé zsúfoltnak tűnjön a tér. Az egyszobás lakásokban általában indokolatlanul sok helyet foglal a tévéállvány és rajta a készülék, így ha egy módunk van rá, rögzítsük azt egyenesen a falra.
Továbbá régi, jól bevált módszer, ha optikailag szeretnénk nagyobbítani a teret, helyezzünk el tükröket, hiszen így tágíthatjuk a helyiséget.

Látta már kanapé akcióinkat? Vessen egy pillantást ezekre, mert ha most cserélné le régi, kopott ülőgarnitúráját, még spórolhat is!