Kihúzható kanapé

Kihúzható kanapé – kinek, mikor ajánlott?

A kihúzható kanapék olyan bútordarabok, amik multifunkcionalitásuknak köszönhetően méltán váltak a vásárlók kedvenceivé. Könnyen találunk ezeknek helyet garzonokban, de családi házak esetében is jól kihasználhatjuk előnyeiket. Számtalan méretben, színben megvásárolhatóak, mint ahogy az ülőfelületük is lehet más és más, sőt, dönthetünk olyan darabok mellett, amik nem csak kihúzhatóak, de ágyneműtartósak is.

A kihúzható kanapék igen sokfélék lehetnek, így mielőtt befektetnénk egybe, érdemes alaposabban átgondolnunk néhány dolgot.

Ezeket a kérdéseket tegyük fel magunknak, mielőtt kihúzható kanapét veszünk

  • Milyen célra vásároljuk? Mindennapi alvásra vagy csak vendégágynak?
  • Mennyi hely áll a rendelkezésünkre, ebből kifolyólag pedig milyen nyitási mód lenne számunkra ideális? (előre nyitható, lehajtható támlás stb.)

  • Érdemes-e olyan modellt vennünk, aminek ágyneműtartója is van? Kellően ki lesz használva?

  • Milyen legyen az ülőfelülete? Fontos kérdés, főleg ha majd rendszeresen alvásra is használjuk.
  • Padlókímélő legyen, vagy megelégszünk egy görgős verzióval?

A kihúzható kanapé a lehetőségek tárháza

A kihúzható kanapék kifejezetten olyan otthonokba ajánlottak, ahol pl. nincs külön helyiség a hálószobának, így a nappali esténként hálóvá alakul. Vagy olyan lakásban is jól jön, ahol gyakran fordulnak meg hálóvendégek.

Számukra mindenképp kényelmes alvást biztosít – akár hosszabb távon is –, ha nem egy felfújható matracon hajtják álomra a fejüket, hanem egy kihúzható kanapén.