2021 kanapé trendek

Lakberendezési trendek 2021-ben

Milyen formák, színek, anyagok, megoldások lesznek a nyerők, mik azok a trendek, amik vadiújak lesznek, és melyek azok, amik kis átgondolással, rafinériával ugyan, de az előző évekből visszaköszönnek majd.

Multifunkcionális bútorok

A koronavírus felbukkanása gyökeresen megváltoztatta a mindennapjainkat. Mivel egy ideje elővigyázatosságból sokkal többen dolgoznak otthonról – mint eddig valaha –, ezért a már tavaly nagy népszerűségnek örvendő többfunkciós bútorok továbbra is a vásárlók kedvencei lesznek. Egyre több időt töltünk a négy fal között, ezért nagyobb fókuszt kapnak azok az ülőgarnitúrák is, amik egy szempillantás alatt ággyá vagy éppen kanapévá alakíthatóak. Főleg azoknak jelent jó megoldást egy kinyitható kanapé, akik egyébként kisebb alapterületű lakásban élnek, olyanban, ahol nincs mód egy külön dolgozószoba/hálószoba kialakítására.

A natúr mindig hódít

Maradván az ülőgarnitúrák, bútorok mellett, 2021-ben a természetesség és fenntarthatóság jegyében nagy hangsúlyt kapnak a különféle natúr alapanyagú, rattan vagy fonott bútorok is. Ezek mind kültéren, mind pedig beltéren jól mutatnak. Otthonosságot, melegséget és divatot visznek minden lakókörnyezetbe, így idén bátran nézelődjünk a lehető legtermészetesebb anyagú bútorok között.

Okkersárga, mohazöld – 2021 menő árnyalatai

Lakberendezés terén sokan félnek a színektől, gondolván, elég egy apró melléfogás és máris ízléstelen lesz a végeredmény. És valóban, nagy odafigyelés és szépérzék kell ahhoz, hogy otthonunk színeit jól, harmonikusan válogassuk össze. Ha követnénk a 2021-es divathullámot, érdemes elfelejtenünk a kicsit semmitmondóbb árnyalatokat. A fehér, a szürke és a különféle földszínek helyett, idén a figyelmünk a sötétebb tónusok felé fordul, sőt, ha elég merészek vagyunk mohazöld, terracotta, okkersárga színekkel is kísérletezgethetünk a bútoroktól a falakig.

Kerek forma = harmónia

Köztudott, hogy a kerek formák lágyabb, kellemesebb hangulatot árasztanak, mint szögletes társaik. 2021-ben minden lekerekített végű vagy teljesen kerek ülőbútor divatosnak számít. Ha harmonikusabb teret szeretnénk kialakítani, érdemes ilyen bútorok és kiegészítők között nézelődnünk.