Kanapé a gyerekszobában

Gyermeke kinőtte régi ágyát?

Egy gyerekszobát egyszerű berendezni, hiszen kezdetben nem kell sok mindennel bajlódni. Elegendő lehet egy rácsos ágy, egy pelenkázó, egy kis ruhás szekrény, és már kész is. Gondok akkor adódhatnak, amikor a gyerkőc kinövi a rácsos ágyat, és új megoldás után kell nézni. De vajon mely típusú ágyak bizonyulnak a legjobb döntésnek, ha nem akar ember pár évente garnitúrát cserélni?

Gyerekszobából tinédzserszoba

Amikor a szülők gyerekszobaötleteket keresnek, több funkciót próbálnak egy helyre sűríteni. És mivel a gyerekszobák általában kisebb alapterületűek, ez okozhat egy kis fejtörést. Hiszen ugyanabban a szobában kell kialakítani az íróasztalnak szánt helyet, az ágynak, a ruhatárnak, és adott esetben egy kis játszó- vagy pihenőhelynek szánt sarkot. Ilyen esetben jó, ha már korán olyan bútorokat választanak a szülők, amelyek hosszú évekig kitartanak, stílusukban időtállók, és akár több funkciót is be tudnak tölteni.

Ágyazható kanapék és franciaágyak

A rácsos ágy kinövése után a legjobb megoldás az ágyazható kanapé, vagy esetleg, ha nagyobb szobáról van szó, akár a franciaágy lehet. Ne feledjük, a kamaszok a gyermekkor és a felnőttkor között vannak, ezért olyan térre van szükségük, ahol egyaránt van hely a szórakozásnak, a tanulásnak, és persze fontos, hogy a bútor „velük növekedjen”.

Egy kanapéágy praktikus megoldás lehet bármely gyerekszobába, hiszen nappal elég helyet biztosít bármilyen aktivitáshoz, este kihúzva pedig kényelmes fekvőhelyül szolgál. Azonban ha olyan szerencsés a gyerek, hogy egy tágas szobában nőhet fel, bátran lehet választani franciaágyat is, amely ugyan nagyobb területet foglal el a szobából, belseje azonban praktikus tárolóként is szolgálhat.