Kényelmes fotelek és puffok

Mindenki megérdemel egy kényelmes fotelt

Ha megvan az ideális ülőgarnitúránk és nappalink adottságai is megengedik, sokat javíthatunk az összképen, komforton, ha beszerzünk a kanapé mellé néhány puffot vagy fotelt is. Ezen termékek sokszínűsége is zavarbeejtő, éppen ezért fontos, hogy a fotel vásárlása előtt is átgondoljunk néhány lényeges szempontot, aminek tisztázásával máris közelebb kerülhetünk álmaink bútorához.

Alacsony vagy magas fotel legyen?

Itt kifejezetten a háttámla magasságára gondolunk, mert nagyon sokféle modell elérhető a piacon. Ülhetünk teljesen egyenes háttal egy magas fotelben, de sokan főleg azokat a típusokat keresik, amik szinte körbeölelik őket ülés közben. Ezek az úgynevezett kuckózós fotelek, amikbe bármikor jó leheveredni, akár a laptoppal az ölünkben is, ami valljuk be, mostanság a home office időszakában egészen sokszor megtörténik. A magasabb háttámlájú fotelek főleg azoknak ideálisak, akik szeretnének minden körülmény között a lehető legegészségesebben ülni, egyenes gerinccel, háttal úgy, hogy közbe nem hagyják lerogyni a vállaikat, a nyakukat.

Bőr, textilbőr vagy szövet?

Anyagok tekintetében is ugyanolyan széles a puffok, fotelek skálája, mint a kanapéké. Személyes preferenciáink szerint különböző huzatú bútorok közül válogathatunk. Mindenképp tartsuk szem előtt, hogy ha fotelünk napi használatban lesz, kopásállóbb típust vigyünk haza, olyat, ami hosszú éveken át velünk lesz majd, mint a strapabíró textilbőr Monsun fotelünk.

Monsun fotel

Kisebb vagy robusztusabb fotel?

Annak függvényében, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre választott fotelünk lehet kisebb vagy nagyobb, két- vagy többdarabos, esetleg olyan, amihez lábtartó is jár. Ha egy üres sarkot szeretnénk vele „megtölteni”, célszerűbb egy hangsúlyosabb, nagyobb típust vásárolnunk, ami már önmagában is különálló bútorként funkcionálhat. Blue Sky fotelünk mediterrán hangulatával erre kiválóan alkalmas.

Bluesky fotel

Egy színes és vidám fotel vagy puff még a legegyszerűbb nappalit vagy gyerekszobát is képes egy szempillantás alatt feldobni – tekintse meg kínálatunkat!