L alakú garnitúra

Nappali ülőgarnitúra a változatosság jegyében

A nappali az otthon központi és egyben legtágasabb tere, a nagy családi együttlétek, a zavartalan pihenés, a közös és egyéni hobbitevékenységek közkedvelt helyszíne, ami miatt különösen fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban.

Funkciójából adódóan kiemelt figyelmet érdemel a berendezés is, mivel elsősorban ez határozza meg, hogy a közösségi élmények epicentrumaként vagy csendes elvonulások szentélyeként tekintünk rá. A lakberendezési tárgyakat is fontos az elképzeléseinkhez igazítani, hiszen az életvitelünk függvényében más-más típusú bútordarabokra lesz szükség.

A nappali berendezésének tekintetében az egyik legkörültekintőbb kiválasztást igénylő garnitúraelem a kanapé. Sokféle típus, szín és forma, változatos méretek és textúrák kavalkádja – a vásárló sokszor elvesztődik a végtelen kínálatban, és zavarában nem hoz megfelelő döntést. De mit jelent, hogy megfelelő döntés?

Kanapék, U alakú ülőgarnitúrák és L alakú sarokgarnitúrák

Általános válasz a kérdésre nincs, hiszen ahány felhasználó, annyiféle igény, és végső soron az egyéni élethelyzet dönti el, hogy kinek mi lesz az ideális megoldás. A magány kedvelőinek komfortélményéhez tökéletesen társítható egy stílusos egyszemélyes kanapé vagy kényelmes pihenőfotel, ami remek lehetőséget nyújt nappali relaxáláshoz vagy esti kuckózáshoz.

Az élénkebb szociális életre vágyók vagy családosok igényeit azonban a hagyományos kanapé aligha fogja kielégíteni. Számukra kétségtelenül előnyösebb megoldás egy tágasabb ülőalkalmatosság vagy kihúzható sarokkanapé. Az L alakú sarokgarnitúrák rendkívül praktikusak, jól illeszkednek a nappalik terébe, emellett magas fokú kényelmet képviselnek, ami a család kedvenc hobbisarkává változtatja őket.

A komfortélmény non plus ultrája azonban az U alakú ülőgarnitúra, amelynek kényelem terén nincs vetélytársa a piacon, emellett dizájn és kivitelezés tekintetében is csúcsminőséget képvisel. Az U alakú kanapé egyidejűleg akár 6-7 személy részére is kényelmes ülőhelyet biztosít, így nagy családok és baráti társaságok számára optimális választás. Cserébe több helyet igényel, mint az előző kanapétípusok, ezért elsősorban a tágas, szellős nappalik terébe ajánlott, de bőven meghálálja ezt az „áldozatot”, hiszen nemcsak a kényelem kipárnázott szigeteként, hanem esztétikus bútorelemként tündököl majd a nappalinkban.

Bármelyik ülőgarnitúra-típus mellett is tesszük le a voksunkat, részesítsük előnyben a minőséget, hiszen az minden vásárló érdeke, hogy időtálló, hosszú évekig kifogástalan kanapé tulajdonosa legyen!