Kétszemélyes kanapé, a tágas garzon kulcsa

Kétszemélyes kanapé, a tágas garzon kulcsa

A garzon, vagyis az egyszobás lakás nagyon népszerű és keresett ingatlantípus, hiszen a családból kirepülő fiatalok rendszerint ilyen lakásban kezdik el külön életüket akár egyedül, akár a párjukkal. A rendelkezésre álló tér csekély mennyisége miatt egy garzont érdemes körültekintően berendezni, elkerülendő a kellemetlen, kényelmetlen, nehezen rendben és tisztán tartható zsúfoltságot. A nagy belmagasságú garzonokra jellemző galéria mellett a 2 személyes kanapé az a bútordarab, amit szinte minden egyszobás lakásban megtalálunk, elsősorban praktikus volta miatt, hiszen kis térbe kis kanapé való leginkább. Nézzük meg kicsit közelebbről a témát!

  • Ha a garzonban van galéria, ahol komfortosan lehet aludni akár franciaágynak megfelelő méretű szivacson, akkor kevésbé fontos szempont, hogy a kanapé kihúzható legyen, dönthetünk a fix kivitelű mellett is. Persze az ágyazható kanapé ez esetben is praktikus döntés, főleg ha szeretünk ottalvó vendégeket fogadni, mert így máris megvan a vendégágyunk is, vagyis két legyet ütünk egy csapásra.
  • Galéria híján nem szokás fix kanapét venni egy legénylakásba, mivel ebben az esetben ez a bútordarab kettős funkciót lát el: ülő- és fekvőalkalmatosság egyben. Ezért aztán érdemes olyan kétszemélyes egyenes kanapét beszerezni, amelyiknek a fekvőfelülete kifelezetten strapabíró, és hosszú távon is kényelmes alvást biztosít. Az sem mindegy, hogyan nyílik a kanapé, de a nagy választékban biztosan megtaláljuk a számunkra legpraktikusabb megoldást.