Kinyitható kanapé mindennapos alvásra

Kinyitható kanapé mindennapos alvásra

Az ágyazható kanapék praktikussága vitathatatlan. A kis alapterületű lakásokban, illetve az olyan otthonokban, ahol egy légtérben van a nappali és a konyha, gyakorta találkozhatunk ilyen megoldással.

Ettől lesz komfortos egy kinyitható kanapé

A kihúzható kanapék rendkívül sokfélék, így vásárlás előtt mindenképp érdemes tisztáznunk, hogy csak vendégágyként szeretnénk majd használni (ami azt jelenti, hogy csak alkalomadtán lesz kihúzva), vagy mindennapos alvásra is.

Ha kinyitható kanapét veszünk mindennapos alvásra fokozottan fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a kényelmi tényezőkre. Például érdemes gerincvédő zónás kihúzható kanapét vennünk, lehetőleg táskarugósat, illetve arra is érdemes odafigyelünk, hogy ha az ülőgarnitúrát naponta alvásra is használjuk majd, legyen kellő keménységű az ülő- illetve fekvőfelülete. A keményebb, a hátnak, gerincnek tartást adó fekvőfelületek, matracok eleve egészségesebbek, de akkor sem kell elkeserednünk, ha idővel a kinyitható kanapé fekvőfelülete hepehupás lesz vagy veszít a keménységéből. Manapság remek fedőmatracok kaphatóak többféle méretben és vastagságban, így olyan érzés lesz egy kihúzható kanapét is aludni, mintha csak egy franciaágyon tennénk ugyanezt. A fedőmatracok további előnye, hogy csökkentik a testre ható nyomást, és tökéletesen alkalmazkodnak az alvási szokásainkhoz is.

Bármennyire is csalogatóak a bőr vagy textilbőr huzatú ágyazható kanapék, lehetőleg ne ilyet vegyünk mindennapos alvásra. Ezen nehezebben lehet megágyazni, a lepedő is ide-oda csúszkál majd… És még egy jó tanács: igyekezzünk ágyneműtartós típust hazavinni, mert a kanapé alatti ágyneműtartóval rengeteg helyet megtakaríthatunk. Ez majd elnyeli a paplanokat, párnákat, plédeket.

Ha kihúzható kanapét olcsón vásárolna, tekintse meg óriási termékpalettánkat! Ágyazható és/vagy ágyneműtartós kanapék, kanapéágyak egy helyen a minőség és a megfizethetőség jegyében.