Hasznos lakberendező programok kanapévásárlás előtt

Hasznos lakberendező programok kanapévásárlás előtt

Egy új lakás berendezésekor vagy egy régi lakás felturbózásakor sokan bújják a különböző lakberendező újságokat inspirációért. Tudván, hogy az ott látott ötletek nem mindig valósíthatók meg száz százalékban, a lakberendezés egy átlagember számára sok esetben zsákbamacska, ezért sokan töprengünk azon, hogy vajon valóban úgy fog-e kinézni lakásunk a valóságban is, mint ahogy azt elképzeltük. A modern bútortervező programoknak hála azonban ma már mindent a legapróbb részletekig előre láthatunk.

Miért jó egy lakberendező program?

A lakberendező és bútortervező szoftverek esetén nem kell nagy kiadásra gondolni. Számos ingyenes megoldás létezik, amivel egyszerűen skiccelhetjük fel otthonunk alaprajzát, bejelölve a meglévő bútorainkat és kiválasztva az újakhoz hasonló típusokat. Attól függően, hogy mennyire vagyunk precízek, rendkívül hűen modellezhetjük otthonunkat, így akármilyen kanapéról van szó, egyből láthatjuk, illeni fog-e a kiszemelt helyre. Vajon van-e elég hely egy sarok ülőgarnitúrának vagy kisebb kanapét kéne választani? Többé nem kell a képzeletünkre hagyatkozni. Lássuk, melyek a legjobb bútortervező programok!

HomeByMe

A HomeByMe egy bárki által könnyedén használható webes felületű program, ahol az összes szobát a legapróbb részletekig 3D-s megjelenítésben tervezhetjük meg.

Roomstyler

Szintén népszerű alkalmazás, amellyel pontos képet kaphatunk szobáink elrendezéséről, és szinte bármilyen formájú és méretű kanapét lemodellezhetünk vele online, akár bejelentkezés nélkül.

Google SketchUp

Ha egy olyan programot keresünk, amivel teljes szabadsággal alakíthatjuk ki otthonunk modelljét, és többféle formátumban is kiexportálhatjuk a végeredményt, ez a jó választás.

Homestyler

Már van egy más szoftverben megtervezett alaprajzunk? A Homestylerrel azt is egyszerűen betölthetjük, és a bútorválasztékban megtalálhatjuk a kanapé outletek legnépszerűbb típusait is.

Planner 5D

Bár az ötödik dimenziót még keressük, a Planner 5D sablonjaival segít létrehozni bármilyen lakástervet, és az ingyenes verzióban is számos bútorforma szerepel.

Sweet Home 3D

Ha nem hiszünk az online elérhető szolgáltatásokban, ez a letölthető és telepíthető szoftver minden igényt kielégít, ráadásul rengeteg ágyazható kanapé, sarok ülőgarnitúra és más látványterv közül is válogathatunk inspiráció gyanánt.