Home staging új bútorokkal

Home staging új bútorokkal

Az élet minden területére igaz, hogy az első benyomás a legfontosabb – és így van ez a lakáseladás terén. Lehet egy lakás vagy egy ház bármilyen jó helyen, ha nincs megfelelő állapotban, sokkal nehezebb lehet eladni, mint egy olyan ingatlant, amely már az első pillanatban jó hangulatot áraszt magából. Lássuk, hogyan tehetjük szebbé a lakásunk, és egyben hogyan tudjuk növelni az eladási esélyeinket!

Mi is az a home staging?

A home staging Nyugat-Európában és az Egyesült államokban már évtizedek óta alkalmazott technika, gyakorlatilag mára önálló szakterületté vált, amelyet sok esetben speciális, erre szakosodott cégek végeznek. Home staging valójában azt értjük, hogy az eladni kívánt ingatlant lehetőségeinkhez képest a legjobb állapotba hozzuk, így is növelve a vásárlási kedvet az érdeklődőkben.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy a home staging nem egyenlő a felújítással. Persze, egy teljesen felújított ingatlant mindig könnyebb jó pénzért eladni, mint egy lelakottat, azonban a home staging nem a szerkezeti felújításról szól. Ahhoz, hogy egy lakást szép állapotba hozzunk, mindenképpen ki kell javítani a nagyobb, látványosabb hibákat, ki kell festeni a falakat, és jól ki is kell takarítani. De vajon mindez elég? Nem igazán.

Teremtsünk otthonos hangulatot!

A lakásunk iránt érdeklődőknek túl sok minden kavarok a fejében egyszerre, ezért jó, ha megkönnyítjük a dolgukat, hogy el tudják képzelni életüket az adott térben. Éppen ezért a felesleges holmikat, kacatokat és lomokat el kell távolítani a lakásból, és érdemes új, divatos, kellemes hatású bútorokat beszerezni. Egy-egy új L alakú ülőgarnitúra, egy aranyos komód, egy szép szőnyeg és függönyök máris otthonossá tesznek bármely nappalit, és egy új étkezőgarnitúra is segíthet a vásárlóknak elképzelni, hova mekkora bútor fog leginkább illeni.

És mit csináljunk a bútorokkal, miután eladtuk a lakást?

Egy lakáseladás mindig sok stresszel jár, hiszen – noha új otthonba költözünk -, egy olyan helytől kell megválnunk, amihez sok-sok emlék köt bennünket. A home stagingben az a legjobb, hogy ezt a folyamatot is könnyebbé teheti, hiszen miután aláírtuk az adásvételi szerződést, frissen beszerzett bútorainkat magunkkal vihetjük új lakásunkba.