Ezeket jobb mellőzni a hálószobából

Ezeket jobb mellőzni a hálószobából

Se szeri, se száma azoknak a lakberendező tippeknek, fortélyoknak, amikkel kihozhatjuk hálószobánkból a maximumot. Mindegy, hogy tágas hálószobáról van szó vagy egy kis alapterületű hálófülkéről, fontos, hogy tudatosan rendezzük be azt. Íme, néhány jó tanács arra vonatkozóan, hogy milyen dolgokat célszerűbb elkerülnünk.

Vibráló, erős színek

Lehet, hogy imádjuk a narancssárgát, a bordót vagy a lilát, de ezek mégsem azok a színek, amikkel körbe kéne vennünk magunkat a hálószobánkban. Mivel otthonunkban a háló a nyugalom, a pihenés kis szigete, ezért a békés hangulat megteremtéséért célszerűbb inkább pasztell árnyalatokat, bézs színeket vagy éppen fehéret választanunk falszín gyanánt. Számos tudományos kutatással alátámasztott már, hogy a különféle színek más és más befolyással vannak az agyunkra, az általános közérzetünkre, így a hálóból jobb mellőzni a stimuláló, túlságosan erős, telitett tónusokat.

Televízió – igen vagy nem?

A válaszunk egy határozott NEM. A tévé nem való a hálószobába, bármennyire is szeretünk előtte elaludni. Bár hosszú ódákat tudnánk arról is zengni, hogy milyen klassz kikapcsolódás egy hosszú és fárasztó munkanap végén kedvenc sitcomunkat nézve álomba szenderülni, a tévé mégis inkább kerüljön a nappaliba. Az elektromágneses szmog nem csak káros, de alvászavarokat is okozhat, ha pedig nem alszunk jól és nyugodtan, akkor a testünk-lelkünk sem tud regenerálódni.

Franciaágy igen, íróasztal nem

Természetesen egy kényelmes franciaágynak mindig helye lesz a tudatosan berendezett hálószobákban, azonban a dolgozósarkunk semmiképp se ebbe a helyiségbe kerüljünk. A home office, az otthoni munkavégzés térhódításával egyre jobban összemosódtak a munka és magánélet határai otthonunkban is, ám a munkát és mindent, ami ehhez kapcsolódik, igyekezzünk minél jobban kirekeszteni a hálószobánkból. Az ok egyszerű: a hálóban csak a pihenésre, a feltöltődésre szabad koncentrálnunk, ha pedig túl közel van az íróasztalunk, a gondolataink gyakrabban elkalandozhatnak majd a munka irányába.

Franciaágy helyett csak egy extra kényelmes kinyitható kanapénak találni helyet a lakásban? Óriási termékpalettánk telis-tele van praktikus, akár mindennapos alvásra is alkalmas ülőgarnitúrákkal.