Milyen kanapét válasszunk tágas szobába?

Milyen kanapét válasszunk tágas szobába?

Minden nappali és hálószoba szempontjából fontos az otthonosság és a harmónia, a jól megválasztott színek és szövettípusok. Mindemellett a megfelelő bútorok kiválasztásakor kiemelten ügyelni kell arra is, hogy a bútorok mérete is kiválóan illeszkedjen a helyiség adottságaihoz. Lássuk, mit érdemes figyelembe venni, ha meg szeretnénk őrizni tágas szobáink hangulatát!

Nagy hálószobák, kényelmes terek

Mindenki szereti a nagy szobákat. Egy nagy hálószobában kellő mennyiségű tárolóhelyet alakíthatunk ki, és az ilyen helyiségeket akár több funkciós térként is használhatjuk – hálószobaként vagy éppen dolgozószobaként is. Ehhez azonban fontos, hogy ne pakoljuk tele a teret, hanem olyan bútorokat válasszunk, amelyekkel optimálisan támogathatjuk életstílusunkat. A többfunkciós bútorokkal könnyen megoldható, hogy a hálószoba egyszerre szolgáljon pihenő helyként és irodaként home office esetén, mindezt ráadásul kényelmesen.

Ágyazgató kanapék az optimális térérzethez

A jó minőségű ágyazható kanapék egyszerre szolgálnak kényelmes fekhellyel estére, illetve összecsukva, kanapé formában kellő helyet biztosítanak nappali tevékenységeinkhez. Egy jó ágyazható kanapé – akárcsak egy franciaágy – tökéletes fekhelyül szolgál akár két embernek is, ráadásul extra tárolóhelyet is biztosít.

Mivel tehetjük még szellősebbé szobáinkat?

Természetesen a tágas érzet kialakításához nem csupán a bútorok méretbeli tulajdonságait fontos figyelembe venni, hanem azok színét is. Általánosságban elmondható, hogy a melegebb színekkel játékosabb, fiatalosabb hatás érhető el, míg a sötét színek szűkítik a teret. Amennyiben azt szeretnénk, hogy kisebb szobánk is nagyobbnak tűnjön, érdemesebb nem csupán a falakat világosabbra festeni, de kanapékból is a fehér, vajszínű vagy szürkésebb árnyalatokat keresni.