A gyerekszoba bútorai

A gyerekszoba bútorai

A gyerekszoba berendezésénél az egyik legfontosabb szempont, hogy a gyerekek évről évre nőnek, vagyis időről időre változnak az igényeik, más-más bútorokra van szükségük.

Emiatt népszerűek az olyan bútorok, amelyek variálhatók, megtoldhatók, vagy éppen könnyen átalakíthatók. Óvodás korból iskolásba lépve szükség lesz egy íróasztalra például, aminél nagy előny az állítható magasság, hogy pár év elteltével ne kelljen újat venni belőle, és ugyanez a praktikusság teszi vonzóvá az olyan polcos tárolókat is, amelyek szükség esetén könnyen megtoldhatók egy-egy újabb elemmel. Az ágy kiválasztásánál hasonló meggondolások szokták vezérelni a szülőket, akik szívesen vesznek olyan fekhelyet a gyerekszobába, ami hosszabbítható vagy esetleg kihúzható.

Miért jó választás a gyerekszobába a kanapéágy?

Noha a legtöbb gyerekszobába klasszikus ágyat szokás választani, voltaképpen az ágyazható kanapé is kézenfekvő megoldás. Egy kanapéággyal több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen több funkciót tölt be, ami korántsem elhanyagolható szempont, főleg a kisebb méretű gyerekszoba esetében. Mivel ez a bútordarab nappal kanapé, este pedig ágy, nincs szükség egy különálló fotel beszerzésére. Amikor eljön a lefekvés ideje, a gyerekek eldönthetik, hogy kinyitják-e és kedvükre terpeszkednek rajta, vagy egyszemélyes ágyként használják. Egy kanapéággyal a szülők is csak nyerhetnek: az ágyneműtartónak köszönhetően nincs több bevetetlen ágy, ami egyébként a rendetlenség és a trehányság egyik legfőbb jele, és időnként bizony a veszekedések egyik kiváltója is. Ahogy a gyerekek egyre nagyobbak lesznek, egyre többször alszanak náluk a barátok is – ilyenkor is remek szolgálatot tesz egy kihúzható kanapéágy.

Bár a legtöbben a nappaliban vagy a vendégszobában helyezik el a kanapéágyat, a gyerekszobában is szuper helye van ennek a bútordarabnak: helyet spórol, plusz fekhelyet biztosít a barátoknak, és a beágyazás, rendrakás is könnyebben megy vele.