2023 lakberendezési trendjei – kényelem és természetesség

2023 lakberendezési trendjei – kényelem és természetesség

A stílus, amely otthonunkat jellemzi, nem csupán művészi érzékünkről és személyiségünkről tanúskodik, de arról is, hogy milyen környezetben vagyunk képesek megtalálni a harmóniát. Ahogy pedig az ember folyamatosan keresi a megújulás lehetőségét, a lakókörnyezete megjelenése is folyamatosan változik. Lássuk, milyen trendeket érdemes elcsípni 2023-ban!

Új év, új hangulat!

Sokan úgy tekintenek a trendekre, mint múló divatokra, azonban érdemes más szemszögből is megközelíteni azokat az új áramlatok kínálta lakberendezési ötleteket. Persze, az új irányzatok vakon követésével könnyen csapdába is eshet az ember, de ha értő szemekkel figyeli az apró részleteket, könnyen meríthet inspirációt otthona felfrissítéséhez. A designmagazinok természetesen a legtöbb esetben teljes felújításon átesett lakótereket mutatnak be, azonban az új lakberendezési trendekből nem csupán a renováció előtt állók tanulhatnak, hanem azok is, akik kanapé outletünkből választott egy-két új bútordarabbal dobnák fel otthonuk hangulatát.

Mit tartogat 2023?

2023-ban mindannyian elmondhatjuk, hogy nehéz évek állnak mögöttünk. Elég csak a járványhelyzetre gondolni, ami gyökeresen felforgatta megszokott életünket, így az otthonunkhoz való viszonyunk is gyökeresen megváltozott. Nem egy ember változz home office-ra, így a korábbinál fontosabb lett, hogy otthonunk különleges kényelmet biztosítson. Éppen ezért 2023-ban nem csupán a környezettudatosság és a fenntarthatóság, de a természetesség és a harmonikus színek is kiemelt szerepet kapnak.

Természetes felületek, natúr színek

Minden korszaknak megvannak a maga sajátosságai, így könnyen megfigyelhető, hogy a tízes évek harsány színeit és mintáit az elmúlt években a natúr színek kezdték felváltani. Úgy tűnik, a trend 2023-ban is folytatódik, így a fehér és bézs falfelületek és a letisztult, skandináv design uralkodó áramlatokként határozzák meg az otthonok hangulatát. A natúr minőség mindemellett a padló, az asztalok és a konyhapultok tekintetében is érvényesül, így a természetes fafelületek idén is jó választásnak bizonyulnak majd.