Luxus L alakú kanapék

Luxus belső terek inspirációja: elegancia és exkluzivitás

Mindenki tökéletes otthonra vágyik, ám sokan úgy gondolják, luxusérzetet kizárólag méregdrága bútorokkal lehet teremteni. Valójában azonban megfizethető áron is elegáns berendezést alakíthatunk ki, mindehhez csupán jó ízlésre és egy csipetnyi kreativitásra van szükség.

Mi tesz egy luxusotthont elegánssá?

A különböző lakberendezési magazinokat olvasgatva rengeteg ötletet gyűjthet az ember otthona kialakításához, ugyanakkor egyből fel is merülhet a kérdés: vajon mikor engedhetem meg mindezt magamnak? Tudni kell azonban, hogy elegáns érzetet nem feltétlenül a bútorok árcédulája adja, hiszen rengeteg befektetéssel, de rosszul megválogatott darabokkal nem lehet elérni a kívánt modern letisztultságot. A luxus valójában olyan életérzés, amely az ember ízléséből adódik, így ha olyan foteleket, L-alakú kanapét, ágyazható kanapét vagy éppen puffot választunk, amely harmonikus összehatást kelt a többi berendezési tárggyal, valóban elegáns tereket hozhatunk létre.

L-alakú kanapék és U-alakú kanapék

Amennyiben luxushatású nappalit szeretnénk, mindenekelőtt a szoba legfőbb bútordarabjára kell odafigyelni: a kanapéra. Legyen szó bármekkora nappaliról is a kanapé nagymértékben meghatározza majd a tér jellegét, így ahhoz viszonyítva már könnyebb dolgunk lesz berendezni a szoba és a lakás többi részét. Az L-alakú kanapék kényelmes, otthonos hatást keltenek, amely bármely családi otthon számára tökéletes kiegészítőt jelent, míg az U-alakú kanapék különleges eleganciát sugároznak magukból. Természetesen az U-alakú változatok ülőfelületei az L-alakú kanapéknál nagyobb tereket igényelnek, ám ha valóban nagy helyiségről van szó, ez a bútordarab nagyobb társaságok fogadására is kiválóan alkalmas.

Kiválasztottam a kanapém – hogyan tovább?

Az igazi luxus a lakás karakterén múlik, ezért fontos, hogy olyan bútorokat válasszunk, amelyek illenek egymáshoz illetve a lakás tulajdonosainak személyiségéhez. Az elegancia eléréséhez mindenképpen törekedni kell az egyszerűségre, így ne színkavalkádban, hanem egymást kiegészítő, üde árnyalatokban gondolkodjunk. Az új ágyazható kanapék hozzájuk illő drapériákkal, függönyökkel, szőnyegekkel való feldobása nem jelent megfizethetetlen befektetést, az ilyen kiegészítők mégis nagymértékben hozzájárulnak a különleges hangulat megteremtéséhez.