Hogyan válasszunk kanapét?

Hogyan válasszunk kanapét?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az ülőbútor kiválasztásánál?

A megfelelő kanapé kiválasztása komoly megfontolást igénylő dolog, semmiképp nem szabad kapkodva, sietve elintézni. Könnyen belátható, miért: a kanapé, jó esetben, az egyik legfontosabb és leggyakoribb használatban lévő kényelmi eszközünk, valószínűleg nincs ember, aki ne szeretne a kanapéján elnyúlva olvasgatni, tévét nézni, semmittenni, sőt legtöbbünk a hétvégi délutáni ejtőzését is ezen szereti leginkább abszolválni. Egy igazán jó kanapé fontos részét képezi a családi és magánéletünknek, jó rajta együtt összebújni, és az sem árt, ha a vendégeink kényelmét is szolgálja. Lássunk néhány fontos kritériumot!

  • Kényelem. Ezt bizonyára nem szükséges túlmagyarázni, mindenki kényelmes kanapén szeret ücsörögni. Az, hogy kinek mi a kényelmes, egyéni preferenciákon múlik. Alacsony vagy magas támla? Keményebb vagy süppedősebb ülőfelület? Döntsünk mindig az igényeink szerint!
  • Stílus. Sokan esnek abba a hibába, hogy a nappali központi bútordarabjának is tekinthető kanapét kizárólag funkció alapján választják ki. Ne tegyük ezt! Igazán nagy választék áll rendelkezésünkre, legyen szó stílusról, formáról, anyagminőségről, színről vagy egyéb fontos szempontról. Garantáltan megtaláljuk azt a darabot, amelyik nemcsak kényelmes, hanem szép, ízléses is, és tökéletesen illeszkedik az enteriőr stílusához.
  • Terhelhetőség. Hiába kényelmes és szép a kanapénk, ha nem bírja a strapát. Mivel egy kanapé rendszerint masszív használatnak van kitéve – garzonokban, kisebb lakásokban sokszor az ágy funkcióját is betölti, nemhiába népszerűek a praktikus kihúzható kanapék –, mindenképp győződjünk meg a szerkezet és az anyagok minőségéről!

A tanácsunk a következő: gondoljuk át, mit várunk el legújabb kedvenc kanapénktól, ismerjük meg részletesen az elérhető kínálatot, válasszuk ki a legszimpatikusabb darabot, aludjunk rá egyet, és ha másnap is tetszik, vegyük meg!