Kanapén alvás

Mihez kezdjünk, ha nem elég kényelmes a kanapé?

Itt-ott kemény lehet, vagy esetleg nem pontosan olyan, mint amilyennek elképzeltük. Azonban nem szabad csüggedni! Lehetséges, hogy csak egy kis bejáratásra van szüksége, esetleg az összeszerelésnél adódtak problémák, vagy csak néhány kiegészítőt hiányolunk. Lássuk, mivel varázsolhatjuk kényelmesebbé új vagy régi kanapénkat!

Adjunk időt neki!

Ha új kanapénkkal vagyunk elégedetlenek, és még nem, vagy csak alig használtuk, egyszerű a dolgunk. Ha kanapénk nem pont olyan esésűnek tűnik, mint azt a katalógusból gondoltuk, ne keseredjünk el egyből, hiszen sok párnázat számára idő kell, hogy felpuhuljon, kiugorja magát. Használjuk kanapénkat egy kis ideig, barátkozzunk össze vele, és ki tudja, talán hamarosan bele is szeretünk!

Mérjük fel, hogy mit érzünk rajta kényelmetlennek!

Előfordulhat, hogy a kényelmetlenség a rossz beállításból vagy az elégtelen összeszerelésből adódik. Ilyen esetben felmérhetjük, hogy kanapénk nem billeg-e, illetve hogy a lábakat a megfelelő helyekre és a megfelelő magasságban szereltük-e fel. Érdemes azt is megnézni, hogy minden alkatrész megfelelően illeszkedik-e, és minden oda került-e, ahova kell.

Turbózzuk fel ágyazható kanapénkat néhány új párnával vagy pléddel!

Főleg az ágyazható kanapékkal fordulhat elő, hogy összecsukott állapotban túl nagynak érezni a mélységüket. Bár a túl sok párna akár túl soknak is bizonyulhat, ha kiegészítjük otthoni kollekciónkat egy-két díszpárnával vagy pléddel, klasszisokkal komfortosabbá tehetjük a háttámlát, és kitölthetjük az üres helyeket!