Hova kerüljön az ágyazható kanapé a fengsuj szerint?

Hova kerüljön az ágyazható kanapé a fengsuj szerint?

Sokan valami misztikus gondolkozásmóddal azonosítják a fengsujt, pedig az ősi kínai hagyomány, vagyis az Ég és a Föld törvényszerűségének megfigyelése és alkalmazása, sokkal megfoghatóbb, gyakorlatiasabb dolog. Nem véletlenül alkalmazzák már régóta a lakberendezésben is, hiszen a fengsuj elveit követve harmóniát teremthetünk belső tereinkben, otthonunkban megőrizhetjük a pozitív energiákat, és szabad áramlást biztosíthatunk a jótékony, éltető csí energiának. A fengsuj alapvetően nem egy bonyolult dolog, szabályai rendkívül egyszerűek, követhetőek, mert minden a harmónián és az egyensúlyon alapszik.

Fengsuj aranyszabály a nappaliban
Ahogy a színek összeválogatásának nagy jelentősége van abban, hogy hogyan érezzük magunkat az otthonunkban, úgy közvetlen életterünk kialakítása, bútoraink elrendezése, a dekorációs elemek kiválasztása és elhelyezése is hatással van ránk. A fengsuj elveit követve, otthonunk berendezésénél haladhatunk helyiségről helyiségre is, mert a nappalinak, a konyhának, a hálónak, a fürdőszobának is megvannak a maga eltérő fengsuj-szabályai. Viszont, ha nem szeretnénk mélyen beleásni magunkat a témába, vannak bizonyos általános fengsuj-aranyszabályok, amik mentél szintén át- vagy berendezhetjük az otthonunkat. Ilyen például nappalink központi bútorának, a kihúzható kanapénak az elhelyezése.
Ágyazható kanapé a fengsuj szerint lehetőleg a nappali központi, fő fala mellé kerüljön, mert ez stabilitást, biztonságérzetet ad. Bár manapság divatos ágyazható kanapét a szoba közepére húzni, ez a fengsuj szerint inkább kerülendő.

A kihúzható kanapé nézzen déli irányba
Mivel otthonunk déli oldala kapja a legtöbb napfényt, ezáltal a legtöbb pozitív energiát is, ezért – energiaáramlás szempontjából – jó döntés a kanapét déli irányba állítani. Kanapé ne kerüljön ablak elé, a kanapé mögé pedig ne tegyünk tükröt, mert bár tükörrel optikailag nagyobbíthatjuk a teret, a kanapé mögötti tükör instabilitást és a negatív energiák áramlását eredményezheti! Toljuk a kanapét a fő falhoz, de ne egészen rá, mindig maradjon néhány centi távolság is a fal és az ülőbútor között! Végezetül pedig ágyazható kanapét, illetve más ülőgarnitúrát se tegyünk mennyezeti gerenda alá, mert a fengsuj hagyománya szerint ez rossz egészségi állapotot és balszerencsét eredményezhet.