A kinyitható kanapé ideális elhelyezése

A kinyitható kanapé ideális elhelyezése

Első olvasatra talán furcsának tűnik blogcikkünk címe, hiszen nyilván tudjuk, hol szeretnénk elhelyezni a kanapéágyunkat a nappaliban, de az alábbiakban adunk néhány hasznos tippet, amelyek inspirálóan hathatnak az egész enteriőr tekintetében. Persze a lehetőségeket behatárolják az olyan paraméterek, mint a helyiség mérete, formája vagy akár fekvése, ám még így is bőven marad játékterünk a tökéletes kialakításra. Kellemes olvasást és lakberendezést kívánunk!

Központi bútor – nem feltétlenül a központban

Legyen fix vagy kihúzható kanapénk, vitathatatlan, hogy ez a bútortípus nemcsak a nappalink, hanem az egész otthonunk egyik legfontosabb bútordarabja, ezért első körben azt érdemes megvizsgálni, hogy mivel járul hozzá a személyes komfortérzetünk maximalizálásához. Vannak, akik bekuckózni szeretnek a kanapén egy könyvvel vagy laptoppal, így a fal mentén helyezik el a bútort, esetleg a sarokban, ami alapvetően a biztonságérzetet növeli. Mások élénk társasági életet élnek, gyakran fogadnak vendégeket, nyitottabb személyiségük a nyíltabb teret kedveli, így a nappali közepére teszik az ülőgarnitúrát. Lényeg a lényeg: mindenképp tegyük olyan helyre a kanapét, ami passzol a személyiségünkhöz!

Mire figyeljünk tágas nappali esetén?

Ha nagy és tágas a nappali, és a kanapé nyitott helyre kerül, célszerű betartani néhány alapszabályt. Remek megoldás, ha nem pusztán ülőalkalmatosságként funkcionál, hanem egyféle térelválasztóként is, például egy nappalival egy légtérben lévő étkező esetében. Arra is ügyelni kell, hogy a bútor körül elegendő tér legyen a kényelmes közlekedéshez, hiszen ennek hiányában inkább bumfordinak hat.

Egy kellően nagy választékkal rendelkező ülőgarnitúra outletben mindenki megtalálja a nappali ideális berendezését. Ha minket választ, nemcsak kiváló minőséget kap, de abban is biztos lehet, hogy a kihúzható kanapé olcsón kerül a birtokába, és az így megtakarított összegből egyéb lakberendezési ötleteit is megvalósíthatja.