Hogyan dobjuk fel az otthonunkat? – Tippek és ötletek

Hogyan dobjuk fel az otthonunkat? – Tippek és ötletek

Kevés kivételtől eltekintve általában mi magunk szoktuk berendezni az otthonunkat, mivel kevesen engedhetik meg maguknak a profi lakberendezőt. Igyekszünk olyan környezetet teremteni, ahol jól érezzük magunkat, kényelmesen eltölthetjük az időnket, és a praktikus megoldásoknak köszönhetően a mindennapi tevékenységeinket – főzést, mosást és társaik – is a lehető legflottabbul intézhetjük. Ám még a leggondosabban, legtudatosabban és legigényesebben kialakított lakást is szokás időnként feldobni néhány új bútorral vagy kiegészítővel, hiszen az évek során kissé megszokottá, unalmassá válhat az enteriőr, vagy a mi szokásaink, életmódunk változik, és ehhez szeretnénk igazítani a belső teret. Lássunk néhány remek ötletet, amelyekkel felfrissíthetjük az otthonunkat!

Vigyünk új színt a nappaliba!

Szó szerint. Néhány évente amúgy is javallott egy tisztasági festést végezni, és ekkor érdemes új árnyalatokat kipróbálni a falakon. A változtatás mértéke elsősorban vérmérséklet és stílusérzék függvénye, de nyugodtan legyünk bátrak, és használjuk a képzelőerőnket – és persze hívjuk segítségül a netet, ahol rengeteg inspiráló ötletet, előtte-utána képek találunk. De nem csak a fal kaphat új színt: beszerezhetünk új függönyöket és szőnyegeket is, sőt a bútorok közül is lecserélhetünk párat, például vehetünk egy új sarok ülőgarnitúrát izgalmas színű huzattal.

Teremtsünk harmóniát a hálóban!

A hálószoba a pihenés és az intimitás legfőbb színhelye, ezért különösen fontos, hogy meghitt hangulatú legyen a helyiség. Ennek megteremtéséhez kiváló eszközt jelentenek a különféle hangulatvilágítások, amelyekkel egyszerűen és nagyon látványosan megalapozhatjuk a számunkra ideális atmoszférát. Figyeljünk arra, hogy a háló ne legyen túlzsúfolt, és maradjon elég terünk a hangulatteremtő kiegészítőknek, de a fekhely – akár franciaágy, akár ágyazható kanapé – mindenképp legyen megfelelő méretű, elsősorban hozzá igazodva válasszuk ki a többi bútort.

Le az unalmas étkezővel!

Az étkezés nagyon fontos része az életünknek, és ha megadjuk a módját, akkor nem pusztán evés lesz, hanem egy szeretetteljes, sok örömet szerző ceremónia. Az étkező kialakításánál három szempontra kell figyelnünk: a kényelemre, a praktikumra és a stílusra – ha mind a hárommal elégedettek vagyunk, akkor örömmel fogjuk elfogyasztani a reggelit, ebédet, vacsorát az étkezőnkben. Egy szuper étkező garnitúra mindhárom kritériumnak megfelel, így érdemes kellő gondossággal kiválasztani a megfelelőt.