A tökéletes kanapé home office-hoz IT-soknak

A tökéletes kanapé home office-hoz IT-soknak

Ma már szinte közhely, hogy a home office mennyire kezd elterjedni. Otthonülő fiatal harmincasok, családapák, akik munka mellett viszik a háztartást, és szinte ki sem mozdulnak otthonról – igen, a munkaerőpiac kezd átalakulni. Főleg az informatikusok esetében, hiszen a programozói munkákhoz sok esetben tényleg csupán egy laptopra van szükség. Na, meg egy kényelmes kanapéra, amin jól megy a munka.

L alakú ülőgarnitúra pihenésre és munkára

A kanapéválasztás manapság egyre fontosabb, hiszen míg korábban csak azt kellett szem előtt tartani, hogy olyan bútort válasszunk, amely az esti tévézéshez is megfelelő, és kinyitva esetleg vendégágyként is használhatuk, a kanapék egyre inkább multifunkcionálisak lesznek. Ennek oka pedig éppen az otthoni munka. Hiszen ki mondta, hogy ha otthon dolgozunk, mindenképpen íróasztalhoz kell ülni? Bizony, a home office egyik legjobb része, hogy kényelmes körülmények között végezhetjük, és ehhez kell megtalálni a tökéletes L alakú sarokgarnitúrát.

L alakú sarokgarnitúra – minden pozícióban tökéletes

Az informatikai munkát általában ülőmunkaként képzeljük el, de ha a gyakorlatot nézzük, otthon ez – különösen a nap vége felé – gyakran inkább fekvő munkába tolódik át. Persze, nem szabad, hogy mindez a munka minőségét is befolyásolja, ezért olyan L alakú ülőgarnitúrát érdemes választani, ami minden helyzetben kényelmes. Ülni szeretnénk rajta? Nem probléma. Ebéd után hanyatt dőlve végeznénk el a programozási feladatokat? A kényelmes és hatékony munkához érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

L alakú sarokgarnitúra választásakor mérlegeljük, hogy legyen elég férőhely a bútordarabon, ugyanakkor ne foglalja el az egész szobát. Egy informatikusnak – még ha szeret a kanapén ülve dolgozni is – szüksége van íróasztalra is, így mindenképpen olyan kanapét válasszunk, amely harmonikusan illeszkedik a szoba méretéhez. Mindemellett fontos, hogy kiemelt hangsúlyt fektessünk a sarokkanapé anyagára, hiszen a fokozott használat miatt nemcsak a strapabíróságra kell majd odafigyelni, de arra is, hogy olyan textilt vagy textilbőrt válasszunk, amelyen szívesen eltöltenénk nyolcórás munkaidőnket.