Térrendezés modern ülőbútorokkal

Térrendezés modern ülőbútorokkal

A bútorozás során elsősorban a lakás térbeli adottságaihoz érdemes igazodnunk, de az esztétikailag harmonikus hatású összkép megteremtése is hasonlóan fontos. Ennek megfelelően, amikor ülőgarnitúrát választunk, nem csak az optimális helygazdálkodás határozza meg döntésünket. Ha egy stílusban is egységes, esztétikailag kiforrott tér látványát szeretnénk felépíteni, a már meglévő berendezési tárgyak által keltett stílushatásra is figyelnünk kell.

Az ezerarcú kanapék világa

A kanapé az egyik legsokoldalúbb bútordarab, amivel szabadon alakíthatjuk a tér tulajdonságait és vizuális arculatát. A térrel való játék izgalmas kihívás, ugyanakkor, mint minden játék esetén, csak a játékszabályok ismerete ajándékozhat meg a valódi kiteljesedés élményével.

A különféle típusú ülőgarnitúrák különbözőképpen formálják a teret, más és más térjellemzőket hangsúlyoznak vagy fednek el. Ha megismerjük ezeket az apró trükköket, és okosan építjük be a döntéseinkbe, jutalmunk a komforton túl egy mutatós, harmóniát árasztó otthon, ahova bármikor szívesen térünk haza.

Az ágyazható kanapé egy aduász, amit kihúzhatunk, ha a hálószobában szűkös a hely a franciaágy számára, de akár a vendégek elszállásolására is kiválóan alkalmas garnitúra a nappaliban. A kihúzható kanapé előnye tagadhatatlanul a helytakarékosság, de az már rég elavult tévhit, hogy a kanapéágy nem lehet egyben kényelmes is. A mai ágyazható kanapék már minden modern kényelmi elvárásnak megfelelnek, és komfortos fekvőhelyet biztosítanak akár több személy számára is.

Az U alakú ülőgarnitúra a legkarakteresebb komfortbútor, amely valódi közösségi térré alakítja a nappalinkat. Alapszabály, hogy ilyen típusú kanapét csak tágas térbe helyezünk, mert teret szűkítő hatása miatt kisebb alapterületen a túlzsúfoltság érzetét kelti. Megfelelő helyen viszont – ahol teljes pompájában érvényesülni tud – a tér legmarkánsabb, modern stílusjegyeket képviselő eleme lesz.

Ha be kell osztanunk a négyzetcentimétereket, érdemes az L alakú ülőgarnitúrák sűrűjében válogatnunk. A kialakítása miatt lehet, hogy egy baráti társaság számára szűkös lenne, de egy fárasztó nap utáni sziesztázáshoz, pihenéshez tökéletes komfortélményt nyújt.

Helygazdálkodásban verhetetlen a sarok ülőgarnitúra, amely a lakás szegleteiben rejlő lehetőségeket, helytöbbletet maximálisan kiaknázza. A sarokkanapé választása nemcsak a térhasználat szempontjából előnyös: modern variációival ízléses és esztétikus relaxációs oázisa lesz otthonunknak.

Ha kiválasztotta az Ön számára megfelelő ülőgarnitúra típusát, ne felejtsen el körülnézni folyamatosan frissülő kanapé akcióink kínálatában, ahol különösen kedvező ajánlatokkal találkozhat!