Fotel, puff, lábtartó vagy zsámoly? Mindnek megvan a maga szerepe

Fotel, puff, lábtartó vagy zsámoly? Mindnek megvan a maga szerepe

Egy kényelmes nappali berendezéséhez szükség lehet néhány bútorra, amelyeknek nemcsak stílusukban kell igazodniuk az adott ingatlanhoz, hanem a funkciójukban is passzolniuk kell az ott lakók életviteléhez. Lássuk, milyen foteleket, puffokat, lábtartókat, illetve zsámolyokat érdemes választani!

Hogy válasszuk ki a megfelelő fotelt?

Mint bármely bútordarab esetében, a fotel kiválasztásakor is érdemes több szempontot figyelembe venni, ideértve az összehatást, amit meglévő bútorainkkal kapni fogunk, a kényelmet, illetve az anyaghasználatot. Egy fotel hosszú ideig, akár több évtizedig is meghatározhatja egy otthon hangulatát, ezért érdemes megfontolt döntést hozni. A színválasztékot és a kárpitozást tekintve ajánlott az időtállóságra fektetni a hangsúlyt, hiszen sokszor éppen a legdivatosabb színek és anyagok azok, amiket hamar le kell cserélni. Nagyobb szobák esetén ideális lehet nagyobb foteleket választani a kanapé mellé, de sok elérhető modell kisebb szobák esetén is megfelelő kényelmet nyújthat.

Puffok fotelek mellé a maximális kényelemért

Ha igazán komfortosan szeretnénk kialakítani nappalinkat, jó megoldás lehet puffot, lábtartót vagy zsámolyt is választani – különösen akkor, ha nincs sarokgarnitúra a nappaliban. A fotelek és puffok remekül kiegészítik egymást, hiszen a puffok nem csak extra ülőhelyként szolgálhatnak, de lábtartóként is kiválóan használhatók. Attól függően, hogy mekkora a nappali, a puffok és zsámolyok is választhatók kisebb vagy nagyobb méretben, tökéletes tartozékként szolgálva akár koktél, akár nagyobb, chesterfield fotelekhez.

Tárolós lábtartók és zsámolyok

Kisebb lakásokban minden a helytakarékosságról szól, ezért sokan kétszer is meggondolják, mielőtt új bútort vásárolnának. A helytakarékosság ugyanakkor sok esetben inkább a maximális helykihasználást kell, hogy jelentse, így megérheti olyan bútort választani, amely képes tárolóhelyként is funkcionálni. A puffok és zsámolyok nem csupán kényelmi és design kiegészítői lehetnek egy-egy lakásnak, de bizonyos modellek kinyitva alkalmasak kisebb tárgyak, ágyneműk tárolására is, így is megkönnyítve, hogy rendben tartsuk otthonunk.

Szeretné Ön is minőségi bútorokkal felszerelni otthonát? Tekintse meg U alakú sarok ülőgarnitúra választékunk.